www.zagorje.si
Krajevna skupnost Šentlambert: Novice


OTROŠKO PUSTOVANJE PREGNALO ZIMO


 
Tako kot že nekaj let zapored je tudi letošnja pustna nedelja minila z znamenju malih in nekoliko večjih pustnih mask. Tik pred zimskimi počitnicami so dvorano gasilskega doma in njegovo okolico preplavile pisane barve, glasno petje, hrupna glasba in slastne dobrote. Za še bolj noro pustno zabavo je tokrat poskrbel klovn Žare. Njegove norčije so med obiskovalci prireditve izvale solze smeha, veselje in sproščeno vzdušje. V dobri uri zabave je uživalo mlado in staro. Za konec pa se je vsak lahko umiril v čisto posebnem ustvarjalnem kotičku.

Ker nas je vsako leto več in ker si želimo drugo leto še bolj noro in glasno zabavo, vas že sedaj vabimo v našo družbo. Se vidimo!


Otroško pustovanje 2017Otroško pustovanje 2017Otroško pustovanje 2017

FOTO: S. O.
TEKST: S. O.NIZ DROBNIH UTRINKOV ZA MAMI


 
Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu je bila letos zamaknjena na prvo soboto v aprilu. Kljub nekoliko nesrečnemu datumu, se je zbralo veliko število ljudi, ki vedno z veseljem prisluhnejo izbranemu kulturnemu programu. Učenke in učenci so premierno uprizorili predstavo z naslovom » Kaj mi je tega treba bilo » in bili deležni številnih pohval. Dekleta vokalne skupine Pomladna rosa so z glasbenim vložkom popestrila program in nas popeljala nazaj v sedemdeseta leta glasbenih legend. Svoj utrinek so dodale učenke Vesele glasbene šole ter plesalke in plesalci plesnega krožka, ki ga na PŠ Šentlambert vodi prostovoljka Kristina Drnovšek. Kot zadnji se je na odru predstavil mešani pevski zbor Izpod Svete gore.

Skrbno izbran kulturni program, otroški smeh, razpoloženje in veselje obiskovalcev prireditve so botrovali sproščenemu vzdušju v dvorani. Sladko presenečenje za vsako obiskovalko, drobno pecivo na mizi, prijazna beseda na vhodu pa so razlogi, ki vedno znova privabijo v dvorano šentlambertskih gasilcev. Naj torej velja zahvala vsem in vsakemu posebej. Mnogo vas je po svojih močeh pomagalo ustvariti ta dogodek, zato smo organizatorji vsakemu posebej hvaležni za njegov prispevek.

FOTO: B. O.
TEKST: S. O.ČISTO OKOLJE - DOLŽNOST ALI PRAVICA?


 

Na sončno aprilsko soboto, ko je termometer zjutraj pokazal pol stopinje pod ničlo, smo se udeleženci čistilne akcije podali po poti onesnaževalcev in sovražnikov čistega okolja. Za razliko od lani je bil tokratni odziv krajank in krajanov nekoliko večji, pa vendar še vedno ne tolikšen, kot bi si ga želeli. Ljubitelji čiste narave smo se najprej lotili obeh strani glavne ceste in sprehajalne poti proti Golčam, očistili neposredno okolico ekološkega otoka na jablanski avtobusni postaji, velik čistilni zalogaj pa so predstavljali odpadki v Hudem grabnu in Smrtnici. Brežina reke Save je bila prav tako zasuta s številnimi pločevinkami, plastenkami in drugo navlako. Nekaj odpadkov smo pobrali tudi ob poti proti Mareli. Ko nam je uspelo vse to spraviti v rumene in črne vreče, smo utrujeni in zadovoljni posedli k več kot zasluženi malici.

Čisto okolje – je to morda dolžnost ali pravica posameznika? Kakor za koga. Pomembno je, da z vzgojo za ohranjanje čiste narave pričnemo že pri najmlajših, okoljsko zavest pa krepimo celo življenje.

Čistilna akcija 2017Čistilna akcija 2017Čistilna akcija 2017

FOTO: S. O.
TEKST: S. O.Prireditve ob krajevnem prazniku 2017


 

vabilo-praznik-ks-2017.jpgPustno rajanje 2017


 

IMATE KAJ ZA PUSTA HRUSTA?

V GASILSKEM DOMU V ŠENTLAMBERTU SE BO SPET DOGAJALO, ZATO SE NAM PRIDRUŽI TUDI TI!

GLAVNI GOST PUSTNE ZABAVE BO KLOVN ŽARE, KI VAM BO PRIČARAL NASMEH NA OBRAZ S SVOJIMI NORČIJAMI.

klovn-2017.jpg


KDAJ: NEDELJA, 26. 2. 2017 OD 16.00 DO 18.00 URE

PRISRČNO VABLJENE VSE OTROŠKE MASKE!
Pojdi na stran   <<        >>